<

Dødsfald06-05-2017 - 12:41

Andreas Schou er død d. 5. maj 2017, 90 år gammel.

Nekrolog.

 

Andreas Lauritzen Geltzer Schou, Vamdrup, er død d. 5. maj 2017, 90 år gammel.  Han efterlader sig sin hustru Bodil, børnene Marianne, Annette, Anders og Jørgen, 11 børnebørn og 12 oldebørn.

 

Andreas Schou har gennem et langt liv sat sit præg på Vamdrup. I 1981 oprettede Bodil og Andreas Schou ”Bodil og Andreas Schou Fonden”, der gennem årene har bidraget til almennyttige formål samt doneret kunst til Jels og Vamdrup og en legeplads i Vamdrup.

 

I 1995 udnævntes Andreas Schou til Ridder af Dannebrog og i forbindelse med Andreas Schous 80 års fødselsdag i 2006 udnævntes han til æresborger i Vamdrup for sin mangfoldige indsats for byen.

 

Andreas Schou var uddannet Købmand. Efter sin uddannelse gik han militærvejen på officersskolen på Frederiksberg Slot.

I begyndelsen af 1960’erne indtrådte han i ledelsen for A/S Johs. Schou Farve- og Lakfabrik i Vamdrup, som hans far startede i 1912. Sammen med sin bror drev han virksomheden i mere end 10 år. Han forlod for en periode familievirksomheden, for at starte egen virksomhed, Schou Isenkram A/S, først i Kolding og siden i Vamdrup. I 1973 overtog han ejerskabet af familievirksomheden Johs. Schou Farve- og Lakfabrik, som han formåede at drive til toppen i branchen blandt andet gennem en total omstilling til højteknologisk produktion.

I 1991 solgte Andreas Schou familievirksomheden til finske Teknos. Samtidigt solgte han også Schou Isenkram A/S. Efter salget af de to virksomheder byggede Andreas Schou en ny virksomhed op, A/S Schou Trykfarver, der siden blev solgt. Sideløbende etablerede Andreas Schou golfbanen Royal Oak i Jels, og han erhvervede Gram Skovdistrikt i Sønderjylland, som han de seneste 30 år har drevet med stort hensyn dyreliv og natur.

 

Andreas Schous store passion, udover golf, var jagt og natur. Han har, sammen med sin familie, rejst over det meste af verden, og har videregivet sine interesser for golf og jagt til sine børn og børnebørn. Ligesom hans sans for godt købmandskab og arbejdsomhed også er givet videre til de næste generationer.

 

Begravelsen finder sted onsdag d. 10. Maj kl. 10.30 i Vamdrup Kirke.

 

<